جغرافیای سیاسی اسرائیل / ساختار اجتماعی رژیم صهیونیستی (بخش پنجم)
ساختار اجتماعی رژیم صهیونیستی بخش پنجم
دانشگاه های اسرائیل
رژیم صهیونیستی در تعیین چشم انداز های راهبردی، خود را به عنوان قدرتی برتر در علم و فناوری می بیند و دائما سعی بر این دارد تا جزو رتبه های یک تا ده جهان در این حوزه قرار داشته باشد. بنابراین سطح کیفی دانشگاه های خود را دائما ارتقا داده و برای آن برنامه ریزی می کند.
مراکز آموزش عالی در رژیم صهیونیستی از دو نوع دانشگاه و کالج وجود دارند. مهم ترین دانشگاه های اسرائیلی عبارتند از:
۱- دانشگاه تل آویو
تل آویو از منظر علمی پایتخت اسرائیل است و طبیعی به نظر می رسد که یکی از بزرگترین دانشگاه های رژیم صهیونیستی نیز در آن باشد. دانشگاه تل آویو با پذیرش بیش از ۳۰۰۰۰ دانشجو، رتبه بین ۱۷۰ تا ۱۸۰ دانشگاه های برتر جهان را به خود اختصاص داده است.
دانشگاه تل آویو ۹ دانشکده و حدود ۳۰۰ مرکز تحقیقاتی دارد. هم اکنون در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تل آویو از طریق آزمون های موسسه آزمایش و ارزیابی ملی، دانشجو می پذیرد. دانشگاه تل آویو علی رغم دارا بودن طیف وسیعی از رشته ها، به عنوان دانشگاهی شاخص در علوم انسانی نیز محسوب می شود.
۲- دانشگاه حیفا
دومین دانشگاه مطرح اسرائیل، دانشگاه حیفا می باشد. این دانشگاه با پذیرش بیش از ۱۸۰۰۰ دانشجو در سه مقطع تخصصی، بزرگترین دانشگاه در شمال اسرائیل به شمار می رود.
آموزش های تخصصی این دانشگاه به هر سه زبان عبری، عربی و انگلیسی ارائه می شود. نقطه قوت دانشگاه حیفا در مقایسه با سایر دانشگاه های اسرائیل، کیفیت بالای رشته های اقتصادی، صنعتی و پزشکی می باشد.
۳- دانشگاه فناوری
قدیمی ترین دانشگاه رژیم صهیونیستی، دانشگاهی در شهر حیفا است که در زمان حاکمیت امپراطوری عثمانی بر این منطقه تاسیس شد و امروزه نیز تحت عنوان دانشگاه فناوری، به عنوان یکی از مهم ترین دانشگاه های اسرائیل شهرت دارد.
دانشگاه فناوری به عنوان یک دانشگاه شاخص مهندسی، ۱۹ دانشکده تخصصی دارد و با پیش از ۵۴۰ استاد هیئت علمی، در سه مقطع تحصیلی دانشجو می پذیرد. دانشگاه فناوری جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان شناخته شده است.
۴- دانشگاه عبری اورشلیم
یکی دیگر از دانشگاه های مهم رژیم صهیونیستی که از موسسین آن آلبرت انیشتین نیز بوده است، دانشگاه عبری اورشلیم (بیت المقدس) می باشد. از منظر قدمت، این دانشگاه بعد از دانشگاه فناوری، دومین دانشگاه قدیمی اسرائیل به شمار می رود که چندین سال پیش از تاسیس رژیم صهیونیستی تشکیل شده است.
این دانشگاه ۵ دانشکده دارد و اساتید شاخصی حتی از سازمان موساد در آن به تدریس دروس مختلف مشغول اند.
۵- دانشگاه بن گوریون
دانشگاه مطرح دیگر اسرائیل در بیرشبا، دانشگاه بن گوریون می باشد. این دانشگاه به سبب اهمیتی که داوید بن گوریون (موسس اسرائیل) برای علم و دانش قائل بود، پس از مرگ وی به این عنوان نام گذاری شد.
دانشگاه بن گوریون با ۵ دانشکده و حدود ۲۰۰۰۰ دانشجو، دروس مختلف انسانی، فنی، پزشکی و تجربی را در سه مقطع تخصصی ارائه می دهد.
این دانشگاه طی آخرین رتبه بندی، رتبه ۴۰۱ جهان را به خود اختصاص داده است.
انجمن های دانشجویی
رژیم صهیونیستی برای جنبش های دانشجویی سازمانی را طراحی نموده است که به NUIS موسوم است. اتحادیه ملی دانشجویان اسرائیل، سازمانی با اجزای مشخص و تفکیک شده است که دانشجویان رژیم صهیونیستی را در مسائل غیر علمی (اجتماعی و سیاسی) پشتیبانی می کند.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.